Roulette Spelregels

Het roulette spel kent vrij eenvoudige spelregels en vooral als je online in de fun modus speelt, zal je al snel de inzetmogelijkheden en de bijbehorende uitbetalingen door krijgen. Desondanks kan het de moeite waard zijn om je ook theoretisch te verdiepen in het spel. Vooral als je ook eens met echt geld een gokje wil wagen.

In de eerste plaats is roulette een kansspel waarbij je niet de mogelijkheid hebt om invloed uit te oefenen op de uitslag. De croupier gooit een kogeltje tegen de draairichting van het roulettewiel. Als we kijken naar Europees en Frans roulette dan heeft het roulettewiel 37 verschillende vakjes (0 t/m 36) die elk een eigen kleur hebben. Spelers voorspellen van te voren de uitslag door fiches in te zetten op de speeltafel. Er zijn ruime inzetmogelijkheden met elk verschillende winkansen. De hoogste uitbetaling vindt plaats als je een inzet hebt geplaatst op een enkel nummer en de kogel valt in het cilinder met dezelfde nummer. Je zal dan 35 keer je inzet winnen + je inzet behouden. Het is handig om voordat je te overhaast het roulette spel gaat spelen eerst op een website te kijken waar je gratis roulette kunt spelen en daar de onderstaande inzetten eens rustig uitprobeert. Op onze beginpagina wordt er gelijk een roulette spel in de fun modus geladen.

Roulette inzetmogelijkheden

Of je nou kiest voor Amerikaans, Frans of Europees Roulette, de inzet mogelijkheden zijn nagenoeg gelijk. (Even de renbaan inzetten en burenspel buiten beschouwing gelaten, die je vaak bij Europees roulette ziet).

Roulette inzet mogelijkheden

A. Straight Bet / Enkel nummer - Uitbetaling: 35x inzet
B. Split Bet / Twee nummers - Uitbetaling: 17x inzet
C. Street Bet / Straat (In het vb. speelt men met de rij 10,11 en 12) - Uitbetaling: 11x inzet
D. Corner Bet / Vier nummers - Uitbetaling = 8x inzet
E. Line Bet / Zes nummers (In het vb. speelt men met de nummers 16 t/m 19) - Uitbetaling: 5x inzet
F. Column Bet / "2 tot 1" Rij (markeert de hele horizontale rij behalve de "0") - Uitbetaling: 2x inzet
G. Dozens Bet / Dozijn (In het vb. speelt men met de nr's 25 t/m 36) - Uitbetaling: 2X inzet
H. Red - Black Bet / Rood - Zwart (Inzet op bijvb. Rood, dekt alle rode nummers) - Uitbetaling: 1x inzet
I. Odd - Even Bet / Oneven - Even (Inzet op bijvb. Even, dekt alle even nummers) - Uitbetaling: 1x inzet
J. High - Low Bet / Hoog - Laag (Speel met bijvb. nummers 19 t/m 36) - Uitbetaling: 1x inzet

Let wel: bij winst zal je de oorspronkelijke inzet behouden. Als voorbeeld: Stel je zet 10 euro in op een enkel nummer en dit nummer valt, dan win je €10 x 35 = €350 + je inzet van €10 = €360,-

Burenspel

Roulette renbaan

Naast de eerder beschreven inzetmogelijkheden, zien we bij Europees roulette ook een groot ovaal (renbaan) waarop het "Burenspel" gespeeld kan worden. De nummervolgorde op de "renbaan" is in dezelfde volgorde als op de cilinder en er zijn verschillende inzet combinaties mogelijk.

0-Jeux - Zero spel: Met vier fiches speel je op het cijfer 0 met de twee cijfers links daarvan en de vier cijfers rechts in de volgende samenstelling: 0+3, 12+15, 32+35 en 26.

Serie 0/2/3 - Grote Serie: Inzet van 9 fiches op de volgende cijfer combinaties: 0+2+3, 4+7, 12+15, 18+21, 19+22, 25+29 en 32+35. Op de combinaties 0+2+3 en 25+29 wordt een dubbele inzet geplaatst.

Serie 5/8 - Kleine Serie: Inzet van 6 fiches op de volgende cijfer combinaties: 5+8, 10+11, 13+16, 23+24, 27+30 en 33+36.

Orphelins: Je speelt het met 5 fiches op de combinaties: 6+9, 14+17, 17+20, 31+34 en het cijfer 1.

Naast bovenstaande inzetmogelijkheden kan je er ook voor kiezen om een inzet te plaatsen op de "Buren". Je kiest een getal en vervolgens speel je ook met de getallen links en rechts van het keuzegetal mee. Vaak wordt het burenspel gespeeld met een inzet van 5 fiches, waarbij de twee getallen links en de twee getallen rechts van het gekozen getal meedoen.

Roulette spelen bij BetCity Casino

Als je online roulette speelt waarbij het Burenspel aanwezig is, dan zullen alle cijfers oplichten waarmee je speelt, als je een inzet plaatst op de "renbaan". Hierdoor zal je in één oogopslag zien wat je daadwerkelijk inzet. Ondanks dit handige hulpmiddel is het aan te raden om eerst eens in de fun modus deze speciale inzetmogelijkheden toe te passen. Je speelt namelijk met 1 muisklik tussen de 5 en 9 fiches in één keer.